Fortell det ikke

269,-

Dette skuespillet er plassert midt i verden i et slags her og nå, samtidig gjenkjennes aktuelle steder. Selv om handlingen foregår på ulike tider og steder, er personene de samme og utvikler seg gjennom stykket. Sceneanvisningene mangler, men vi får dramaturgens litterære anmerkninger som synger ut om en dramaturgi som er nødvendig i dag. Teaterteksten kan sprike med vedtatte dramaformer og egner seg for lesning og er en betenkning av et dramatisk dilemma i teatret og i verden.

Erling Kittelsens forrige skuespill, "På himmelen" (2000), har fått mye omtale, er spilt i arabiske land med stor suksess og dessuten blitt utsatt for en fatwa. I "Fortell det ikke" er Kittelsen både brutal i sin disseksjon og poetisk inderlig for å følge personene. Det virker som om de i mangel av et trygt underlag har retningen i kroppen.

"Noe av det mest interessante ved dette skuespillet er forfatterens dramaturgiske kommentarer og forklaringer, som kommer gjennom hele stykket. Her deler han viktige tanker om teater, samfunn og om skuespillet, samtidig som han forklarer noe av sitt eget prosjekt med 'Fortell det ikke'." – Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

"Åpen og fortolkningsrik tekst om mulighetene for innsikt, selvrefleksjon og menneskeverd i en stadig mer opprevet verden." – Arne Hugo Stølan, VG (terningkast fem)

 

Andre kunder kjøpte også: