Utflukt 1/2014 Oslo

Vi gikk inn i dette prosjektet med et ønske om å skape en slags kollasj av bestanddelene som utgjør Oslo, fragmenterte blikk på en fragmentert by. En by hvor det fine går hånd i hånd med det stygge, der hver fasade skjuler en ny, der hvor til og med rikdommen kan være grell, der hvor til og med støvpartikler kan bli til kunst. Byen man elsker å hate. Byen man hater å elske. Hvor man samles over kaffe, hvor man konstant jakter den neste (mat)trenden, men hvor man samtidig frykter all forandring. Før den er der – for så å hylles. Oslo, med sitt spesielle lys, det gule fra Ekeberg, og det som aldri slukker før det slukker for godt, kom sommer kom vinter. Alle de levde livene, familiene, som står opp hver eneste morgen for å leve sitt liv, akkurat her. Som alle opplevde selve grunnfundament for vår sameksistens skjelve den dagen for tre år siden, og debattene som fulgte, og debattene som aldri kom. De blinde flekkene i den offentlige diskursen. En by i konstant fysisk forandringer, en mentalitet som alltid henger litt bak. Kollektiv forargelse over byens asfaltjungel, og kollektiv vandring ut i marka. Selve tegnet på byens sunnhet (sic.)

 

Vi ønsker at øynene åpnes for hva som er i byen og ikke bare rundt den, at vi ser den for hva den er. Stygt som fint. Øst som vest. Tiger som hønemor. X som Y.

Lene Haugerud og Iselin Ekman

 

Bidragsytere: To romturister, Aina Villanger, Ingrid Eggen, Gunhild Enger, Ingvild Telle, Kaspar Bull Strømnes, Baroppdrag, Itonje Søimer Guttormsen, Markus Storm Dalseg, Håkon Meyer Stensholt, Egil Hegerberg, Adrian Bugge og Nina Nordal Rønne.

  : Utflukt 1/2014 Oslo
 • Forlag: Utflukt
 • Utgivelsesår: 2014
 • Tidsskrift: Utflukt
 • Kategori: Tidsskrifter
 • Lagerstatus:
  Få igjen
 • ISBN: 9770804932005
 • Innbinding: Heftet