TATA – Mitt liv med Pablo Escobar

349,-

Tidlig på 70-tallet var Victoria Eugenia «Tata» Henao en helt vanlig tolvåring på rulleskøyter. Lite visste hun da om hva livet skulle bringe.

Og at hun aldri igjen skulle komme unna å ha giftet seg med narkobaronen Pablo Escobar. For aller første gang, 25 år etter Escobars død, forteller Tata historien om tiden hun levde sammen med mannen som fra 1982 lamslo hjemlandet Colombia med sin terror, som drepte politikere, journalister og rivaler, og ble verdens rikeste mann som følge av handelen med kokain. Aldri før er det fortalt om Escobars person, liv og handlinger fra noen så nær ham som det kona Tata var.

For Tatas historie er også fortellingen om de lidelser Escobar påførte sine nærmeste. En fortelling om å leve i et tvangsforhold, fra han valgte henne til sin kjæreste da hun fortsatt bare var et barn og til hun ble enken hans som 34-åring. Om hvordan han isolerte familien fra omverdenen og tok alle avgjørelser i livet deres, selv når disse medførte livsfare for henne og barna. Hun forteller om forsøket på skape en hverdag tross alle innesperringene og mangelen på kontakt med omgivelsene. Om kampen for å kvitte seg med ektemannens spøkelse, som fortsatt hjemsøker familien flere tiår etter hans død. Og hun deler hemmeligheten hun har båret alene fra hun var 14 år, som har fått henne til å begripe hva slags mann Pablo Escobar var og hvilken makt han hadde over henne.

Tatas historie er en rystende beskrivelse av kjærlighet og frykt som sauses sammen, om et liv med hjertet i halsen.

Hvis du likte Narcos-serien og har sett dokumentarer om Pablo Escobar og fortsatt er nysgjerrig på hvem han var og hvilke konsekvenser handlingene hans fikk for menneskene rundt ham, vil Tata: Mitt liv med Pablo Escobar gi deg resten av historien.

Victoria Eugenia Henao (nå María Isabel Santos, født i Colombia i 1961) er coach, kursholder og forfatter. Hun bor og arbeider i Argentina. Tata: Mitt liv med Pablo Escobar er hennes første bok. Gjenopplevelsen av ekteskapet med den beryktede narkobaronen i løpet av arbeidet med boka, har gjort at Henao i dag engasjerer seg aktivt i kampen mot vold mot kvinner i Latin-Amerika.

  Victoria Eugenia Henao: TATA – Mitt liv med Pablo Escobar
 • Forlag: Camino
 • Utgivelsesår: 2020
 • Kategori: Biografi
 • Oversetter: Signe Prøis
 • Lagerstatus:
  Få igjen
 • ISBN: 9788269189605
 • Innbinding: Innbundet

Andre kunder kjøpte også: