Muligheten av en øy

179,-

Hvem av dere fortjener evig liv?

Daniel er ettertraktet som stand-up komiker og gjør stor suksess med sine harselaser over vår samtid. På kjærlighetsfronten er livet imidlertid mer komplisert. Selv om han treffer flere kvinner, vet han at lykken er kortvarig: Aldringsprosessen har allerede begynt å sette sine spor, kjærlighetslivets gleder kommer til å smuldre opp i takt med det fysiske forfallet. I sin søken etter løsningen på kjærlighetens problem blir Daniel kjent med en sekt som eksperimenterer med kloning av mennesker. Kanskje finnes det virkelig en måte å utfordre alderdommen på – kanskje finnes det en mulighet for evig liv?

Flere tusen år frem i tid lever Daniel 24, den 24. etterkommeren som har blitt skapt ut fra Daniels DNA. Han bor alene med hunden Fox, en kloning av Daniels hund. Som nymenneske er det hans oppgave å lese og kommentere livshistorien til den opprinnelige Daniel. Ord som "kjærlighet", "gråt", "latter" og "sex" går igjen i fortellingen om Daniels liv, men er fremmede begreper for nymenneskene. Hva var dette begjæret, hva innebar alle disse følelsene som styrte de opprinnelige menneskene?

Kloning, kjærlighet, død og evig liv: Michel Houellebecq er ikke redd for å gå inn i vår tids mest kontroversielle temaer, samtidig som han berører de store, eksistensielle spørsmål. Historien om Daniel og hans klonede etterkommere utgjør en tankevekkende, vakker og underholdende fortelling om hva det vil si å være menneske.

Michel Houellebecq er født i 1958 og studerte til jordbruksingeniør før han begynte å skrive. Han har utgitt diktsamlinger, essays og romaner. Hans første roman, Utvidelse av kampsonen, oppnådde raskt kultstatus da den kom ut i Frankrike i 1994. Det store gjennombruddet kom med De grunnleggende bestanddeler. Da den kom ut i 1998, førte den til en mediedebatt som raste i over ett år. Hans tredje roman, Plattform (2001), ble nok en skandalesuksess. Forventningene var ikke mindre til Muligheten av en øy (2005). Den vakte enorm internasjonal oppsikt og bekreftet nok en gang Houellebecqs posisjon som en av vår samtids største forfattere.

"Det er vanskelig å motstå Michel Houellebecqs stemme. Den er myndig og overbevisende, når han langer ut etter oss med sine drøyheter om hvordan tilværelsen egentlig er innrettet."
Jonny Halberg, Dagbladet

"Houellebecq er den typen provokatør som kan lene seg tilbake med en sneip i munnen og proklamere at det ikke finnes noe kjedeligere enn kontrovers. Ikke rart mange hevder han er det største fransk offentlighet har fostret siden Sartre og Camus."
Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

 

Nøkkelord: Prosa

  Michel Houellebecq: Muligheten av en øy
 • Forlag: Cappelen Damm
 • Utgivelsesår: 2015
 • Kategori: Prosa
 • Originaltittel: La possibilité d'une île
 • Oversetter: Thomas Lundbo
 • Lagerstatus:
  Få igjen
 • Antall sider: 434
 • ISBN: 9788202501983
 • Innbinding: Heftet