Fanfare # 11 – Den alternative kulturmeldingen

Den ellevte utgaven av tidsskriftet Fanfare er en alternativ kulturmelding.

«For kunsten vil bli uutholdelig, ja uvesentlig, om vi bare skal høre hva de har å si, de som aldri har vært sulten, som aldri har bodd trangt, som ikke vet hva det er å virkelig ønske seg noe, som ikke har opplevd å føle seg annerledes og utenfor, som ikke vet hva det vil si å ikke ha penger til neste måneds husleie, til studielånet, til barnehagen, til tannlegen, som aldri har blitt tvunget til å se politikk i hverdagen, eller som aldri har kjempet med en overfylt svart søppelsekk på vei over Grønland», som billedkunstner Lotte Konow Lund skriver i denne ellevte utgaven av tidsskriftet.

Utgaven er et forsøk på å snakke om kulturpolitikk på kulturens premisser: Gjennom å fortelle historier. Som viser fram de merkelige, uforståelige og tidvis urettferdige utfordringene man kan møte på som kunstner og kulturarbeider i dag. Som viser hvorfor det er bra å være inkluderende og åpne, for å bringe nye uttrykk, nye stemmer og nye miljøer til orde.

Den 21. mars lanseres den «Den alternative kulturmeldingen» på Kunstnernes Hus. Mange av bidragsyterne vil være der når det skjer. Nummeret vil presenteres og selges. Og kanskje kommer kulturministeren?

Bidragsytere:
Aksel Kielland, Amelia Beavis-Harrison, Amir Amadeus Asgharnejad, Broen, Daniel Yalew Steinset, Espen Holtestaul, Eystein Talleraas, Geir Haraldseth, Guro Bruusgaard, Halfdan Ullmann Tøndel, Hanne Kolstø, Hanna Stjernfeldt, Itonje Søimer Guttormsen, Jonas Grieg (Linni), Kenneth Pettersen, Khalid Maimouni, Kristian Kallevik, Lisa Bakk Bøen, Lotte Konow Lund, Ludvig Köhler, Marie Nikazm Bakken, Mariken Halle, Marius von der Fehr, Martin M. Sørhaug, Merete Thime Pharo, Mira Hahn, Mohamed Chakiri, Natalie Hope O’Donnell, Nina Barbosa Blad, Paul Tunge, Pia Maria Roll, Solgunn Slåtto, Stina Skavlan, Tor Erik Kaluza og Vanessa Baird.

  Synne Øverland Knudsen (red.): Fanfare # 11 – Den alternative kulturmeldingen
 • Forlag: Fanfare
 • Utgivelsesår: 2018
 • Tidsskrift: Fanfare
 • Kategori: Tidsskrifter
 • Lagerstatus:
  Få igjen
 • Antall sider: 137
 • ISBN:
 • Innbinding: Heftet

Andre kunder kjøpte også: