Internrevisjon (Nouveau Western II)

75,-

Follow the money, sier man gjerne. Det som skulle ha vært en ferie med sønnene, forvandles til noe helt annet. En mann med bakgrunn i etterretningen er på togtur på tvers av USA. Ved veis ende venter skjebnen, slik den gjerne gjør. Underveis gjør han opp status, han fører regnskap, på den ene og den andre måten.

Internrevisjon består av etterretningsanekdoter, fotografier, sangtekster, m.m., og springer ut av samme mentale landskap som romanen Heimdal, California.

——

John Erik Riley (f. 1970, i Portland, Maine, USA) er forlegger og forfatter. Hans forrige utgivelse var Heimdal, California (Tiden, 2011). 

——

Dette er roen man føler i gravlunder, tenker han, når man står og ser på radene med nesten like steiner. Eller nei, tenker han, dette er roen man føler når panikken rammer en, når bilen skrenser og ingenting lar seg gjøre og man innser, med et sjeldent klarsyn, at man er overlatt til krefter utenfor en selv. Eller nei, dette er roen man kjenner når man sitter på sykehusets venterom like før man skal inn for å iaktta den døde. Eller når man rydder i papirene hans etterpå. Eller: Det er roen man kjenner når man sitter i en skaistol på legens kontor, slik jeg har gjort, tenker han, slik jeg nylig gjorde, og kjenner lukten av kaffe i neseborene, men man mottar beskjeden om at kreften har vokst og det er liten tid igjen. Dette er roen man kjenner når man bestiller billetter til USA, kanskje for siste gang, tenker han, slik jeg gjorde, til meg selv og mine to sønner. Og roen jeg kjenner når vi står på perrongen i Reno og venter. Og sola er sterk og ugjestmild. Og man lengter etter kulda i togvognen, i kupeen. Man lengter etter å finne sin plass, plassere koffertene på hylla, dra for gardinene, stenge verden ute, legge hodet på puta. Sove. Hvile.

  John Erik Riley: Internrevisjon (Nouveau Western II)
 • Forlag: Flamme Forlag
 • Utgivelsesår: 2014
 • Kategori: Prosa
 • Lagerstatus:
  Mange igjen
 • Antall sider: 36
 • ISBN: 9788282880718
 • Innbinding: Heftet