The Democracy – Destination: Iraq

Das Beckværk, reaktoren i Buddinge, er et senter for spaltning og nedsmeltning av kunstformer og verdensordener. Reaktoren åpnet våren 2002 i en forstad til København i det nordlige EU, og har siden, som de fleste reaktorer i dette området av verden, vært truet av nedleggelse. Blant de største og mest velutførte forsøkene fra reaktorens side kan nevnes: En sidste sang (2002), Nielsens Liv (2002), De smukkeste mennesker (2004), Parlamentet / The Democracy (2003-) og Den sidste Europæer (2005).

Etter en rekke interne stridigheter i Das Beckværk de siste månedene i 2003, i kjølvannet av at Verführer Nielsen erklærte teaterhuset for å være irakisk territorium, gikk Nielsen og dramaturg Rasmussen 1. januar 2004 over grensen mellom Kuwait og Irak. Ved hjelp av Det Nomadiske Parlament ville de overbringe Demokratiet til de befridde irakerne.

Mikrofilmen The Democracy − Destination: Iraq: From the Theater to the World Stage gir et innblikk i de interne stridighetene på teateret, og hvordan Demokratiet vinner frem og lar handling vinne over depresjon og splittelse, idet reisen til den verdenshistoriske skueplassen og menneskene som lever der blir en realitet.

The Democracy – Destination: Iraq finnes også i en engelskspråklig versjon («The European Edition»).

 

Andre kunder kjøpte også: