Myrbråtenfortellingene

199,-

Thure Erik Lunds "Myrbråtenfortellingene" er de fire livskraftige romanene om Thomas Olsen Myrbråten.

I "Grøftetildragelsesmysteriet" (1999) tenker Thomas over hva det vil si å være et virkelig åndsmenneske, og han får i oppdrag av Kulturdepartementet å utarbeide en betenkning over norske kulturminner. Det går ikke så bra.

"Compromateria" (2002) handler muligens ikke om Thomas Myrbråten i det hele tatt, men om en forfatter og boktrykker som arbeider intenst i selve diktningens materie, det vil si med papiret. Plutselig forsvinner han ut i en fremtidig verden der menneskene er invadert av en tilstand som kalles Compromateria.

"Elvestengfolket" (2003) er fortellingene om Thomas Myrbråten, 14 år, som bor i ei bygd mellom Hønefoss og Hokksund sammen med mor, far og en yngre bror som trenger ekstra hjelp. Bygda har tilhold for ulike slekter og typer som har egne måter å leve på. Thomas møter Helene fra Elvestengfolket, et folk som flytter ut på flåter om sommeren. Senere slår Thomas og Helene seg sammen og forsøker å klare tilværelsen inne i Oslo.

I "Uranophilia" (2005) er Thomas Olsen Myrbråten blitt 62 år, og han bor i en kommunal leilighet i Oslo. Han er moderat alkoholiker og skriver på sin verdensteori. På pensjonistkafeen treffer han boktrykkeren, forfatteren og oppfinneren Ludvig Andersen, som tar Thomas med til verkstedet sitt i Lodalen og viser ham sin intromaterianske oppfinnelsesmaskin. Dette får store konsekvenser for Thomas.

Nøkkelord: Prosa Roman

Andre kunder kjøpte også: