Antropocæn kreatur

140,-

den ensomhed som nu råder i den tid vi lever endnu har den ikke gjort sig gældende til sit yderste

ANTROPOCÆN KREATUR er malstrøm og punktnedslag, en bevissthetsutvidelse og en besvergelse av verden. I møtet mellom fabeldyr og truede arter, mellom myter og fakta – det som oppstår og forgår – skriver Andreas Vermehren Holm fram en prosa som både hvisker og skriker, tenker og blir tenkt.

ANTROPOCÆN KREATUR kombinerer ord og bilder,skjulte og forvrengte sitater, og vitner om en kropp som har blitt frarøvet enhver form for velsignelse.

Andreas Vermehren Holm er bosatt i København. Han er forfatter, oversetter og redaktør for Forlaget Virkelig.

 

«I flere passasjer og fotografier gir Vermehren Holm oss et gløtt inn i den daglige, industrielle henrettelsen av matdyr i slakteriene. Blandet opp med beskrivelser av drap og utukt tilbyr disse et gruoppvekkende blikk på menneskedyrets blinde utbytting. Sammenstillingen av moralsk forkastelig vold mot mennesker, med en (antatt) berettiget vold mot dyr er uhyre elegant, og gjennomført med en enkelhet jeg knapt kan minnes å ha sett andre steder.» – Sigurd Tenningen

 

«Den danska poeten utgår i sin antropocenskildring från en salig kompott, allt från Bibeln och Darwin till Malcolm X, från författare och filmare till anonyma källor, allt mellan himmel och jord, kunde det kanske sägas, eftersom ursprungsberättelsen om människan och hennes våld mot andra kännande varelser – med bifogade illustrationer – tycks vilja rikta människans vedertagna roll i världsalltet, hennes historia såväl som självförståelse, mot henne själv [...] Det är en vacker liten bok i all dess grymhet, där källmaterialet sätter sig på hjärnan som en usel poplåt, medelst manisk upprepning»:

…. det er blevet sagt og skrevet og tænkt om mennesket at det er skabt i Guds billede det er blevet sagt og skrevet og tænkt om mennesket at det er guddommeligt fordi det har ordet fordi ordet er Gud og det er blevet sagt og skrevet og tænkt om mennesket at det er hævet over alle andre levende skabninger fordi det er et menneske og ikke et dyr og det er blevet gentaget og når et menneske er umenneskeligt er det som et dyr og ikke et menneske en af dem og uden velsignelse et dyr og det er blevet sagt og skrevet og tænkt om mennesket at de navne som mennesket giver er sande navne er sandheden og det er blevet sagt om de mennesker som ikke er mennesker at de kan slås i hjel at de frit kan dræbes at det ikke er mord

– Joni Hyvönen, Vagant.no

 


 

  Andreas Vermehren Holm: Antropocæn kreatur
 • Forlag: H//O//F
 • Utgivelsesår: 2016
 • Merknad: 2. opplag
 • Kategori: Prosa
 • Lagerstatus:
  Mange igjen
 • Antall sider: 40
 • ISBN: 9788293317340
 • Innbinding: Heftet

Andre kunder kjøpte også: