Av menneskehånd

229,-

Av menneskehånd er et uttrykk for alt som ikke er av menneskehånd. Og det synes heller ikke som om romanen er skrevet av menneskehånd, men av noe tilspisset, intenst og søkende som finnes i alt rundt romanens jeg, en verden av kunstferdige forlengelser, adferdsteknologi og omsorgsartifisialitet. Med et unikt blikk på tilværelsens gjennomtrengende syntetiske karakter, videreutvikler Cathrine Knudsen i denne romanen et tema som hun har arbeidet med i sine tidligere verk, men som her forfølges med en inntrengende logisk styrke.

Cathrine Knudsen (f. 1970) er en av våre mest originale og kritikerroste romanforfattere. Hun debuterte med romanen Mulighetene i 2005 (Damm) og har siden utgitt De langtidsboende (2008), Jeg kunne vært et menneske (2011, begge Cappelen Damm) og Manuell (Pelikanen, 2014). Tematiske gjengangere i forfatterskapet er hukommelse og sansning, teknologi og omsorg, institusjonsliv og artifisialitet. I en knivskarp prosa risser Knudsen opp vilkårene for menneskelivet – nærmere bestemt det utsatte, innrammede, forvaltede livet – med filosofisk dybde og essayistisk sprengkraft.

Boken utgis i anledning Møllebyen Litteraturfestival 2017

 

«I Av menneskehånd viser Cathrine Knudsen hvordan det autentiske blir borte i trangen til å ivareta det. Hun balanserer slående essayistiske og filosoferende partier med et dunkelt menneskelig fravær.» […] «Det ligger en subtil modernitetskritikk og knitrer i kantene av Knudsens romaner, og hun klarer hele tida å unngå at det flammer opp og dermed blender leseren.» […] «Det føles så godt å ha en bok i hendene som funker på alle plan, utenpå og inni, i form og innhold.»

– Karoline Henanger, Bokmagasinet, Klassekampen, 25. november 2017

 

  Cathrine Knudsen: Av menneskehånd
 • Forlag: H//O//F
 • Utgivelsesår: 2017
 • Kategori: Prosa
 • Lagerstatus:
  Mange igjen
 • Antall sider: 106
 • ISBN: 9788293317623
 • Innbinding: Innbundet

Andre kunder kjøpte også: