Kobane Calling

279,-

I denne reportasjen følger vi serietegneren Zerocalcare fra den italienske bydelen Rebibbia til den autonome regionen Rojava nord i Syria. Her kjemper kurderne en innbitt kamp for selvstendighet mens borgerkrigen raser. Presset mellom IS på den ene siden og det tyrkiske regimet på den andre, prøver de å bygge et demokratisk, likestilt og fritt samfunn for alle uansett kjønn og religion.

Til forskjell fra den tradisjonelle krigsjournalistikken skildrer Zerocalcare hverdagen på bakken med både selvironisk vidd, svart humor og et dypt personlig engasjement. Vitnesbyrd fra de kurdiske frigjøringsstyrkene og sivilbefolkningen som er fanget i kryssilden, veksler med innskutte historieleksjoner og populærkulturelle sidesprang. Resultatet er en rørende og vittig fortelling om mot, motstand og solidaritet i en av de mest sønderrevne deler av verden.

Kobane Calling har solgt i flere opplag i Italia, blitt nominert til hovedprisen på den store tegneseriefestivalen i Angoulême og den norske Sproing-prisen, og er oversatt til en rekke språk.

Zerocalcare (f. 1983), eller Michele Rech som han egentlig heter, er en italiensk serietegner født i Arezzo og bosatt i bydelen Rebibbia i Roma. Han gjorde seg først bemerket med å illustrere fanziner, plateomslag og konsertplakater, før han begynte å publisere seriene sine på nett og raskt fikk et stort publikum. Den første tegneserieromanen hans, La profezia dell’Armadillo («Beltedyrets profeti»), kom ut i 2011 på forlaget BAO, og siden har han gitt ut en rekke seriealbum.

Første del i denne boka ble trykket som tegneseriereportasjen «Kobane Calling» i den italienske ukeavisen Internazionale i januar 2015. Opplaget ble solgt ut i løpet av få dager og avisen måtte trykkes opp på ny. Et år senere, etter en ny reise til den syrisk- tyrkiske grensen, utviklet Zerocalcare reportasjen til en bok. Kobane Calling ble raskt en bestselger i Italia, og Zerocalcare er i dag landets mest populære tegneserieskaper. Han har valgt å donere deler av inntektene fra boka til solidaritetsarbeid i Rojava.

www.zerocalcare.it

 

«Mektig epos fra samtiden» – Stig Andersen, Numer

«… uansett hvilke spørsmål man måtte sitte igjen med etter endt lesning – og spørsmål vil man alltid sitte igjen med når temaet er Midt-Østen – er det mer innsikt å hente i denne lille tegneserieboken enn i en hel uke med Urix-sendinger på NRK.» – Roy Søbstad, Empirix.no

«… som reiseskildring er den både medrivende og – på sitt eget forvirrede vis – klok. Zerocalcare prøver ikke å undervise eller overtale noen. Han forsøker bare å forklare hva han har opplevd» – Aksel Kielland, Morgenbladet

«Det er i møta med enkeltmenneske at denne boka verkeleg skin» … «I likskap med teikneseriejournalist Joe Sacco, let Zerocalcare fleire av menneska han møter stå fram med vitnesbyrd, og teiknar ut traumatiske minne om tortur og andre overgrep, sekvensar som har ei særeiga dokumentarisk kraft.» – Øyvind Vågnes, Klassekampen

   Zerocalcare: Kobane Calling
 • Forlag: H//O//F
 • Utgivelsesår: 2018
 • Kategori: Tegneserie
 • Oversetter: Emma Bakkevik
 • Lagerstatus:
  Mange igjen
 • Antall sider: 270
 • ISBN: 9788293317753
 • Innbinding: Heftet m/klaffer

Andre kunder kjøpte også: