Wild Tree

I utstillingen Wild Tree gjør Vanna Bowles tegninger, skulpturer og fotografier levende, sammen med spesialskrevne tekster av forfatter og billedkunstner Linn Cecilie Ulvin.

Boka Wild Tree er et samarbeid mellom billedkunstner Vanna Bowles og forfatter og billedkunstner Linn Cecilie Ulvin. Den er laget i sammenheng med Vanna Bowles separatutstillinger med samme navn, på henholdsvis Gallery Angelika Knäpper Gallery i Stockholm og Hordaland Kunstsenter i Bergen. I utstillingen viser hun nye tegninger, skulpturer og fotografier.

Separatutstillingen Wild Tree er nettopp vist på Angelika Knäpper Gallery i Stockholm, til svært gode kritikker. Den åpner på Hordaland Kunstsenter i Bergen 21 mai og varer til 20 juni 2010.
Bowles og Ulvin har arbeidet parallellt med respektive utstilling og roman. De skjønnlitterære tekstene i boka Wild Tree har sitt utspring i Ulvins nåværende romanprosjekt. Ulvin deltar også med et tekstbasert verk i utstillingen, og på Hordaland Kunstsenters nettside.


- - - - - - - - - -

Vanna Bowles (1974, Göteborg, Sverige) bor og jobber i Oslo, har gjennom flere år forfinet sine tegninger og skulpturer. Hun viser tette bånd til både teater og litteratur, og har de siste årene hatt separatutstilling på Tegnerforbundet i Oslo i 2007, Østfold Kunstnersenter og Angelika Knäpper Gallery i 2010. Hun har deltatt på en rekkke utstillinger, bl.a. Beijing International Art Biennal, Helsinki Biennalen, Market Art Fair Stockholm og Art Copenhagen. Hennes arbeider har også vært å se i gruppeutstillingene God natt da du... Surrealisme i norsk kunst 1930-2010 på Stenersenmuseet i Oslo og Fiction på Kunstbanken Hedmark Kunstsenter på Hamar, begge i år. Hun er innkjøt av Malmö Konstmuseum, Statens Konstråd og Statoil/Hydro. Bowles har sin tverrfaglige utdannelse fra Kunstakademiet i Oslo, Danske Gøglerskolen i Århus og Svenska Stuntskolan i Göteborg.

Linn Cecilie Ulvin (1969, Oslo, Norge) er forfatter og billedkunstner. Hun arbeider med tekst, installasjon og performance, og kuraterer utstillinger og utfører ulike oppdrag i kunstfeltet. Interdisiplinaritet er essensiellt for hennes kunstnerskap. I sin egen kunst beveger hun seg ofte i det dokumentariske, i rommene mellom fiksjon og virkelighet - med iscenesettelser som gjerne prøver ut ulike ståsteder og identiteter for å utforske og problematisere vår realitetsforståelse. Ulvin har deltatt på en rekke utstillinger, og vist performance og teaterforestillinger i Norge, Europa og Kina. Hun har gitt ut to romaner på Tiden Norsk Forlag og publikasjoner i ulike sammenhenger. Det siste året har hun blant annet hatt residencies i Berlin, Roma, og i Nome i Telemark, hvor hun har separatutstilling denne sommeren.

    Linn Cecilie Ulvin og Vanna Bowles: Wild Tree
  • Forlag: Lars Boman Gallery
  • Utgivelsesår: 2010
  • Kategori: Kunst
  • Lagerstatus:
    Få igjen
  • ISBN: 9789197695558
  • Innbinding: Innbundet