Hatets lovsang

Hatets lovsang er en mangefasettert fortelling om undertrykkelse og motstand i Syria. Gjennom øynene til en ung kvinne ser vi
hvordan landets brutale regime driver en heksejakt på sin egen befolkning, og dermed skaper grobunn for ekstremistiske strømninger og intoleranse. Tretti år før den arabiske våren kulminerer konflikten med massakren i Hama I 1982, der mellom ti og tretti tusen mennesker mister livet.

Hatets lovsang (Madih al-karahiya) ble første gang utgitt i Syria i 2006 og umiddelbart forbudt. Grunnen var bokens kontroversielle tema, det blodige oppgjøret mellom regjeringssoldater og militante medlemmer av Det muslimske brorskap. Romanen ble i 2008 nominert (short-listed) til den nyopprettede International Prize for Arabic Fiction, som også kalles den arabiske Booker-prisen.

Khaled Khalifa (f. 1964) vokste opp i en landsby utenfor Aleppo i Syria. Ved siden av å skrive romaner, leverer han manus til film og fjernsyn. Hatets lovsang er hans tredje roman. Khalifa bor og arbeider i Damaskus.

 

Andre kunder kjøpte også: