Sakprosauka i Moss 19 – Nazneen Khan-Østrem (20. oktober)

Søndag 20. oktober kl 14.00 kommer Nazneen Khan-Østrem til House of Foundation for å foretelle fra boken «London. Blant gangstere, rabbiner, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet» (Kagge Forlag, 2019).

London vil aldri bli helt det samme etter at du har lest denne boka. Glem Big Ben og Buckingham Palace og møt menneskene i gatene som gjennom historien har formet den britiske hovedstaden.

I «London – blant gangstere rabbinere, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet» blir du tatt med til Notting Hill, Camden, Clapham, Peckham, Mayfair, Stamford Hill, Tooting, Southall, Shoredrich, Brixton og Ealing. Her møter du idealistiske ortodokse jøder, lidenskapelige Arsenal-fans, familien som har drevet kafé i Bethnal Green siden 1900, DJ-en som introduserte The Clash for reggae, irske løsarbeidere, hellige krigere, djerve filmregissører, polske bohemer og kompromissløse indiske restauranteiere.

Boka er både et storslått byportrett, et aktuelt tidsbilde, og en innsiktsfull historiebok – en annerledes guide til en by som rommer hele verden.

TERNINGKAST 6: «Denne boka er langt mer enn et kinderegg. Den er en historiebok, en reiseguide, en gastronomisk vandring med retter fra hele verden, en reflekterende sosiologisk analyse, en fortelling om musikk, teater og billedkunst, og ikke minst en drivende god fortelling (...) Aldri har jeg lest en bok som til de grader tar pulsen på en storby.» – Jan-Erik Smilden, Dagbladet

Nazneen Khan-Østrem er forfatter og forlagsredaktør med en Master i International Relations fra London School of Economics and Political Science. Khan-Østrem har jobbet som journalist i blant annet Aftenposten og som programleder i NRK. Hun var i flere år høgskolelektor ved Journalistutdanningen på OsloMet. Khan-Østrem har gitt ut boken Min hellige krig og har bidratt til flere antologier.

Sakprosauken på House of Foundation avholdes i 2019 for første gang. Tanken er at dette skal bli et årlig arrangement.

    Nazneen Khan-Østrem: Sakprosauka i Moss 19 – Nazneen Khan-Østrem (20. oktober)

Andre kunder kjøpte også:

Av samme forfatter: