Sakprosauka i Moss 19 – Roman Linneberg Eliassen og Ola Innset (16. oktober)

De har vært skrevet i stein og verd sin vekt i gull. I dag virrer de rundt som symboler uten forankring i den fysiske verden, men regnes likevel som det mest verdifulle vi har.

Roman Linneberg Eliassen og Ola Innset vil 16. oktober på House of Foundation ta for seg førstnevntes utgivelse «hva er PENGER?» (Universitetsforlaget, 2019).

Dørene åpner kl 18.00, Arrangementsstart: 19.00.

Penger former hverdagen vår, det økonomiske systemet, vårt forhold til andre mennesker og hele sivilisasjonens tenkemåte og moral.

Hvorfor har penger verdi? Hvem lager dem? Hva er pengepolitikk, inflasjon og valuta? Hvordan har pengevesenet utviklet seg gjennom historien, og hva slags penger vil vi bruke i fremtiden? Kan penger forandre verden til det bedre, eller gjør de den bare verre?

I «hva er PENGER» besvares disse og mange andre spørsmål gjennom en tverrfaglig undersøkelse av fenomenet penger.

 

Roman Linneberg Eliassen (f. 1987) er ph.d. i samfunnsøkonomi, forfatter og oversetter og arbeider i Manifest Tankesmie.

Ola Innset (f. 1985) har doktorgrad i historie fra European University i Firenze og spiller i bandene Elva og Sunturns. Han debuterte med romanen Lisboa i 2013.

Sakprosauken på House of Foundation avholdes i 2019 for første gang. Tanken er at dette skal bli et årlig arrangement.

 

Foto: Ola Innset: Heidi Furre

Foto: Roman Linneberg Eliassen: Studio Isidor

    Roman Linneberg Eliassen: Sakprosauka i Moss 19 – Roman Linneberg Eliassen og Ola Innset (16. oktober)