Gutten og det glødende treet

229,-

Faren til Tile leter etter skatter. En dag vokser det opp et mystisk tre i et av hullene han har gravd. Treet bærer lilla nøtter som kan bli til hva som helst.

Plutselig er alt mulig for Tile og den lille familien hans.

Men dyrene advarer ham. De mener han må hugge ned treet før det er for sent.
 

Gutten og det glødende treet er et eventyr skrevet av Agnar Lirhus og illustrert av Rune Markhus. Vi finner kjente vendinger fra folkeeventyrene, men boka er likevel høyaktuell i en tid preget av både ressursmangel og overforbruk. Temaene er ikke nye for Lirhus og Markhus. I 2014 gjorde de stor suksess med den illustrerte dikboka Hva var det hun sa?, som har blitt et referanseverk i den norske økopoesien. Et nytt opplag av denne har blitt trykket opp til anledningen.

Agnar Lirhus har skrevet åtte kritikerroste romaner og diktsamlinger, og har de senere årene gjort seg bemerket med bøker som tar for seg klimakrise og nye forståelser av naturen og menneskets livsbetingelser. Gutten og det glødende treet er hans debut som barnebokforfatter.

Rune Markhus er en av våre kjæreste bildebokillustratører, med suksesser som blant andre Når alle sover (med Nicolai Houm) på CV-en. Han har vunnet flere priser, senest gull på Årets vakreste bøker 2017 for boka Mensen. Rune Markhus' siste bok er Googolplex - verdens største tall, skrevet av Magnus Holm. Boka er allerede solgt for utgivelse i flere land.

Målgruppen for Gutten og det glødende treet er barn mellom 6 og 10 år, men verken yngre eller eldre barn bør la seg stoppe av det! Her er noe for de fleste.

 

«hva er viktigere enn å lære barn å ta vare på naturen? «Gutten og det glødende treet» forener tradisjon og samtid. Også i valget av å legge seg over et allerede kjent eventyr insisterer opphavsmennene på verdien av å bevare. Det står det respekt av. Resultatet er blitt et kunstverk med mange referanser.» – Anne Cathrine Straume, NRK.no

 

    Agnar Lirhus og Rune Markhus (ill.): Gutten og det glødende treet
  • Forlag: To streker
  • Utgivelsesår: 2017
  • Kategori: Barnebøker
  • Lagerstatus:
    Mange igjen
  • ISBN: 9788293317739
  • Innbinding: Innbundet

Andre kunder kjøpte også: