Utflukt 2+3/2009: Var fanziner - ble tidsskrift!

Med smalere temaer og en annen agenda enn tidsskrift flest, har Utflukt til tider følt seg litt utenfor på tidsskriftarenaen, og ved å vie et nummer til undergrunnens og idealismens (kultur)uttrykk, kan Utflukt få uttrykke og oppskatte sin rolle som underdogs, tenkte vi, og sendte bud til klippe-og-lime-miljøer i skandinavia. I det foreliggende fanzinenummeret har vi gleden av å presentere ti utvalgte fanziner, som til sammen representerer bredden og mangfoldet i formatets aktuelle revitalisering. Alle har fått fritt spillerom, kun med forbehold om lengde, og om at saksa og limet må være digitalisert.

Utflukt letter på luken ned til en undergrunn hvor tegneserier, feminisme, kulturkritikk, veganmat, tøys og kreativitet finner nye, usensurerte uttrykk. Å presentere disse i et større opplag og gjennom andre distribusjonskanaler enn vanlig, er nødvendigvis en inngripen i fanzinens status som mikromedium, men vi mener samtidig det er en naturlig forlengelse av ambisjonen om å profilere viljen til å skape alternative offentligheter.

Utflukt #2+3 2009 er rent konkret en Zip Lock-pose fylt med 11 fanziner. I Utflukts fanzine presenteres de ti deltakerne, Susanne Christensen rapporterer fra norsk fanzinekongress i Bergen og Aksel Kielland intervjuer den svenske fanzinisten Pontus Lundkvist om hans produksjon og tekstsamlingen «Okända djur», som også trykkes i utdrag.

De deltakende fanzinene er: Compilation, Distibusjon, Dongery, Grönsakslandet, Gustaf, Jeg!, Konstruksjon, Kønst, Livmor og Trusö.

Nøkkelord: Tidsskrifter Fanzine Kunst Litteratur Musikk

Andre kunder kjøpte også: