Vilkår

Avtaleprosess

For å kunne handle på www.audiaturbok.no må du ha fylt 18 år. Er du under 18 år må en foresatt foreta handelen for deg.

Gjennomført bestilling innebærer godkjennelse av våre kjøpsvilkår samt bekreftelse på at navn og eventuelt organisasjonsnummer registreres i vårt kunderegister.

Du vil automatisk få tilsendt en ordrebekreftelse på e-post når vi mottar din bestilling. Sjekk at denne er i overensstemmelse med din bestilling.  

Bestillingen er bindende når den er registrert hos oss. Ved kjøp på over 300 kr har du i henhold til loven om angrerett likevel rett til å gå fra kjøpet. Du dekker selv returporto ved tilbakesending.

Angrerettloven

Registrering og innlogging

Du kan handle i Audiatur bokhandel uten å registrere deg. Dersom du velger å registrere deg, registrerer du et brukernavn og passord, slik at du kan bruke samme kontaktinformasjon neste gang du handler. Skulle du glemme passordet ditt, kan du enkelt få dette tilsendt fra oss. Alternativt kan du logge inn gjennom enkelte sosiale medier (OAuth), Audiatur bokhandel har i disse tilfellene ikke tilgang til passordet ditt, og dersom du glemmer passordet, må du kontakte leverandøren.  

Opplysninger gitt på audiaturbok.no

Vi tar forbehold om at skrive- og/eller trykkfeil kan forekomme og at vi ved et slikt tilfelle ikke kan levere i henhold til informasjon gitt på nettsiden. 

Vi forbeholder oss retten til å kansellere hele eller deler av en bestilling dersom produktet er utsolgt. Ved slike tilfeller vil vi umiddelbart sende en e-post hvor vi melder fra om dette. Hvis en bok er utsolgt, vil vi i de fleste anledninger etterstrebe å sende deg en alternativ utgave av boken til samme pris.

Priser

Våre priser angis i norske kroner. Vi forbeholder oss retten til å endre prisene på nettstedet uten varsel. 

Forsendelseskostnader

Alle bestillinger på mer enn 3 bøker sendes fraktfritt i Norge. Ved bestilling av 1-3 bøker påløper en forsendelseskostnad på 19 kr. 

- Svalbardtillegg: 129,-

Vi sender også til de øvrige skandinaviske landene. Da gjelder disse takstene:

- 1 bok: 39,-
- Flere bøker 69,-

Betaling

Vi tar imot kortene VISA og Mastercard/Eurocard, i tillegg til faktura (kun for kunder i Norge, leveres av Klarna). Betalingen gjennomføres hos PayPalTM eller hos Klarna. For mer informasjon om PayPals sikkerhetssystemer, se her (paypal.com). For mer informasjon om sikkerhet hos Klarna, se her.

Som kunde er du ansvarlig for at det er dekning på kontoen din fram til Audiatur har trukket kjøpesummen. Dersom det ikke er dekning, eller det av andre grunner ikke er mulig å trekke beløpet, har Audiatur rett til å fakturere det aktuelle beløpet.

Ved delleveranser belastes du kun for bøkene du mottar. Du vil ikke bli belastet med ekstra porto på restordren.

Levering / forsinkelse

Levering av bøkene vil skje til det sted og det tidspunkt som er angitt på ordrebekreftelsen. Vi har risikoen på bøkene inntil du har mottatt dem. 

Audiatur sitter på et lite lager med norske, skandinaviske og importerte bøker. Lagerbeholdningen angis i rammen for bokdata som du finner i forbindelse med søk på en enkelt tittel. Disse sender vi ut i løpet av 1-2 dager og har derfor svært kort leveringstid. De øvrige titlene vi tilbyr bestiller vi fra de aktuelle forlagene uten ekstra kostnader. 

Leveringstid for bøker vi bestiller fra forlagene:

- Norske bøker: 1-5 virkedager
- Danske og svenske bøker: 1-3 uker
- Bøker bestilt fra Frankrike, Storbritannia og Tyskland: 2-3 uker
- USA: 2-6 uker  

Bøker fra mindre forlag med egen distribusjon kan ta noe lenger tid. 

Spesielle utgivelser kan også ta noe lenger tid, men dette vil du normalt få beskjed om på e-post.

All forsendelse skjer med Posten.

Ettersom lageret Audiatur besitter innledningsvis vil være svært begrenset, og at vi derfor baserer en stor del av vår virksomhet på å bestille titlene direkte fra forlagene, er vi avhengige av at leveransene til oss fungerer. Iblant hender det at bøker blir forsinket, noe som betyr at ekspederingen av din bestilling kan ta lenger tid enn beregnet. Vi kan med andre ord ikke garantere at bestillingen din kommer fram til en bestemt dag. Vi kan heller ikke utbetale erstatning ved en eventuell forsinkelse.

Leveringsproblemer som vi kjenner til, vil du få informasjon om dersom du har lagt inn en e-postadresse vi kan kontakte deg gjennom. Dersom du har registrert deg som kunde hos oss, kan du følge bestillingen på ”Min side”.

Dersom bøkene blir forsinket, vil vi så langt det er mulig informere deg om når levering kan forventes, eller om varene ikke lenger kan skaffes.  

Delleveranse

Dersom en eller flere bøker skulle bli forsinket, gjør vi som oftest en dellevering av din ordre, slik at ikke alle bøkene blir forsinket. I disse tilfellene dekker vi den ekstra fraktutgiften.

Rettigheter ved feil eller mangler

Dersom produktene har feil eller mangler, kan du etter omstendighetene kreve omlevering, prisavslag eller også heve kjøpet.

Melding om feil og mangler ved produktene bes overbringes oss skriftlig på e-postadressen: kontakt@audiatur.no innen rimelig tid etter at du oppdaget feilen. Du har likevel alltid minst to måneders reklamasjonsfrist. 

Ved reklamasjon kan bøkene returneres ved å sende bøkene til denne adressen: Audiatur bokhandel A/S / Henrik Gerners gate 12  / 1530 Moss / Norge

Vennligst legg ved faktura/følgebrev i returpakken. Ved feil eller skade på bøkene betaler vi selvsagt returen.

Retten til å reklamere gjelder i to år etter at du overtok produktet. 

Kjøpsloven

Angrerett

Angrerettloven gir deg rett til å angre ditt kjøp. Angreretten gjelder for varer og for enkelte tjenester kjøpt over internett. Angreretten forutsetter at du senest innen 14 dager etter at du mottar leveransen gir oss melding om dette (angrefrist).

For at angreretten skal kunne gjøres gjeldende, må produktet være levert oss i samme stand som du mottok den. Produktet bør sendes tilbake til oss i originalemballasjen, om mulig.

Alle produkter skal leveres tilbake til oss innen rimelig tid. Returporto må betales av deg. Dersom varen allerede er betalt, vil tilbakebetaling av kjøpesummen finne sted innen fjorten dager etter at vi mottar returen. 

Angreretten gjelder ikke for CD-plater.

Personopplysninger

Vi behandler bare personopplysninger du oppgir til oss, og som er nødvendige for at vi skal kunne gjennomføre våre forpliktelser overfor deg. I praksis betyr det navn, adresse, e-post og/eller telefon. I tillegg behandler vi personopplysninger som er nødvendige for at vi skal kunne sende deg tilbud eller annen markedsinformasjon som du aktivt har samtykket i å motta. Vi garanterer at ingen andre enn Audiatur vil benytte kundeopplysningene i markedsføringsøyemed.

Dine personopplysninger blir bare utlevert til andre når det er nødvendig for at vi skal få gjennomført avtalen med deg, eller i lovbestemte tilfelle.

Dersom du har spørsmål om personopplysninger knyttet til deg, eller ønsker å rette, sperre, slette eller lignende, kan du kontakte oss på kontakt@audiatur.no. 

Salgspant

Vi har salgspant i de leverte produkter inntil kjøpesummen inkludert renter og omkostninger er betalt i sin helhet.

Følgende lover har betydning for salg på internett

- Forbrukerkjøpsloven
- Angrerettloven
- Ehandelsloven
- Kredittkjøpsloven
- Avtaleloven
- Vergemålsloven
- Markedsføringsloven
- Personopplysningsloven
- Panteloven
- Finansavtaleloven
- Luganoloven

Du finner lovtekstene på Lovdata