Ovenpå er det stille

"Det er bare ovenpå det er stille i Bakkers fine prosa. nedenunder romsterer lidenskapene, via finslepede dialoger og erindringsfragmenter, som i et gammelt hollandsk maleri – i tillegg til landskapsbeskrivelser, som nærmes t gir en eim av dette fuktige plattlandet." Politiken

Helmer er blitt 56 år gammel. Det er gått 37 år siden Henk omkom i en bilulykke; tvillingbroren som var utpekt som arvtaker til gården; han som hadde slikt lag med dyr. Et par dager etter ulykken satt jeg med hodet under kyrne, forteller Helmer. – Og der har jeg befunnet meg siden.

Hans møte med Riet, som broren skulle ha giftet seg med, og hennes 18 år gamle lille-Henk, vekker vemodige tanker: som om han mest av alt har forpaktet brorens liv. men også oppbrudd og stille opprør trer fram i Helmer. Og drømmene, som han får mot til å realisere.

Gerbrand Bakker skildrer en langsom oppvåkningsprosess, der Helmer – fra å liste seg rundt i eget liv, under kyrne og ovenpå i huset – en dag tar beslutningen om å flytte sin brutale og autoritære, men nå også syke og hjelpeløse far, ovenpå.

"Etter å ha lest Ovenpå er det stille, må denne leseren først få sagt: her er en sann forfatter!" - Het Parool

"Gerbrand Bakkers fremragende debutroman er en av de sjeldne. En bok som alle burde lese." - The Irish Times

"Gerbrand Bakkers romandebut er en overbevisende og elegant skildring av et oppbrudd sent i livet." - Information

Andre kunder kjøpte også: