Motstand

349,-

Det er 1944. Russland har falt og tyske hærstyrker går i land på britisk jord. I løpet av en måned er England okkupert.

I den isolerte dalen Olchon i Wales våkner Sarah Lewis en morgen og finner plassen ved siden av henne i sengen tom. Lakenet er kaldt, Tom, mannen hennes, er vekk. Hun er ikke alene om denne oppdagelsen. Alle kvinnene i dalen våkner alene i sengen denne morgenen. Ingen av dem vet hva som er skjedd, ingen av dem ante noe om mennenes plan. Nå er det plutselig kvinnenes jobb å holde gårdene i gang, mens de venter på nytt om dem de savner.

En tysk patrulje ankommer dalen med et hemmelig oppdrag. Kaptein Albrecht Wolfram er sliten av krigen og ser en mulighet til stikke seg og mennene sine unna krigshandlingene idet vinteren setter inn og dalen bli isolert fra omverdenen. Ensomheten og den harde vinteren gjør at de to gruppene må nærme seg hverandre, og en skjør tillit oppstår mellom dem. En tillit som ikke kan vare, så lenge krigen raser rundt dem.

Spennende som en thriller, men dypt alvorlig og med stor respekt for stoffet tegner Motstand et fascinerende portrett av hva som skjer mellom mennesker i krig.

Nøkkelord: Prosa Roman Oversatt prosa Krig Krigserfaring