Konsert med Dyveke Kuløy

Konsert med Dyveke Kuløy // 23. januar, kl. 21.30

Fredag 23. januar slipper Dyveke Kuløy ‘Father’, tredjesingelen fra det kommende debutalbumet på House of Foundation.

Dyveke‘s låtskrivning er preget av gjennomgående godt håndtverk og kvalitet. Fra up-tempo, klassiske poplåter som ‘Better Dancer’, innom den suggerende og mystiske ‘Shepherd’ og til de helt skjøre pianoballadene som singelen ‘Father’ er dette en mangesidig plate med en tydelig rød tråd; tekstene beveger seg i en verden av metaforer og poesi og har gjerne en mørkere undertone enn man legger merke til ved første gjennomlytting. Det hele løftes av den verdenskjente produsenten John Agnello’s stødige hånd på prosjektet.

John Agnello, som tidligere har produsert band og artister som Sonic Youth, Kurt Vile, Madrugada og Turboneger har produsert Dyveke‘s debutalbum. Med seg i studio har hun også hatt et band bestående av internasjonalt anerkjente navn som Steve Shelley (Sonic Youth), Rami Jaffee (Foo Fighters, Pearl Jam), Mark Spencer (Wilco, Sun Volt), Tad Kubler (The Hold Steady),William Wittman (Cindy Lauper), Tomas Pettersen (King Midas) og Stig Amundsen (Gluecifer).

Dyveke Kuløy kommer fra Moss og er bosatt i Fredrikstad. Hun har fire singelutgivelser bak seg og ble i august 2014 omtalt av GAFFA Norge som ‘Det neste store fra musikknorge’. Singlene hennes spilles stadig på P1 og er listet på bl.a, Radio Prime og Ordentlig Radio. Dyveke jobber innen den tradisjonelle låtskriversjangeren ispedd klassisk pop. Det selvtitulerte debutabumet ‘Dyveke Kuløy’ er hennes første fullengdeutgivelse.