De magiske tankers år

149,-

Dagen før nyttårsaften 2003 dør Joan Didions mann i førti år, forfatteren John Gregory Dunne, av et hjerteinfarkt. Han faller bare om på gulvet i stuen. Og så er han død. Etter førti år. En drøy uke tidligere har deres eneste datter, Quintana, blitt alvorlig syk.

De magiske tankers år er Joan Didions beretning om disse to begivenhetene. Om det å leve i kjølvannet av en stor sorg, mens man samtidig er nødt til å kjempe for sin datter. Det blir år for magiske tanker. Didion klarer for eksempel ikke å kaste John sine sko. I tilfelle han skulle komme tilbake. Og ved sengen på sykehuset tar hun seg selv i å si til Quintana -- det kommer til å gå bra, jeg er her -- for hva annet har man i møte med katastrofen enn sine egne forsikringer.

De magiske tankers år er en bok om sorg, kjærlighet, ekteskap, barn og minner. Og det tynne skallet mellom galskap og forstand. ”Jeg kan ikke forestille meg å dø uten den,” som kritikeren i New York Review of Books skrev.

"Dette er intelligent så det står etter, velformulert som seg hør og bør en vinner av The National Book Award, bevegende så det griper tak og holder fast."
- Svein Johs Ottesen, Aftenposten

"En vakker, universell, og svært lite selvmedlidende bok som er det er umulig å forholde seg upåvirket til, enten du har opplevd stor sorg eller bare er glad i god litteratur."
- Audun Vinger, Natt og Dag

"Det er stor litteratur, men også sterk og oppbyggende lesning, nådeløst personlig, men aldri privat, som om hun skaper noe allmenngyldig og lett gjenkjennelig nettopp ved å gå så tett inn til margen. Alle har eller vil oppleve å miste noen. Vi kan komme til å trenge denne boken."
- Annette Orre, Dagsavisen

"Selv om man underveis kan henge seg opp i det private, huskes "De magiske tankers år" etter endt lesning fremfor alt som et imponerende forsøk på å finne en individuell stemme for sorg i et kor av konvensjonelle refrenger om at tiden leger alle sår."
- Ane Farsethås, DN

"Didion er lett å like: kontant, konsis, springende, assosiativ, nervøs, på hugget, intet overflødig fett i setningene."
- Erik Bjerck Hagen, Morgenbladet

"Du åpner Joan Didions upretensiøse bok "De magiske tankers år" og ditt leserliv passerer en milepæl. (...) En fantastisk bok som fordyper leserens kunnskap og visdom om livet. Fin oversettelse av Halvor Kristiansen."
- Berit Kobro, VG

"Det fins bøker som når ut over våre interessefelt, vår hang til romantikk, spenning eller drama og det er meldaren si plikt å seie i frå når ein finn ei slik bok. Om denne har fleire sagt: «Denne bør du lese før du dør.» (...) Mest av alt vil eg kalle «De magiske tankers år» for vakker. Vakker fordi den viser mennesket si nyfikne overfor sin eigen situasjon."
- Laura Djupvik, Nationen

 
         

Nøkkelord: Prosa Biografi Memoarer Psykologi Sorg

Andre kunder kjøpte også: