Gud er glad i Norge

229,-

En gammelt ektepar har sett en "skapning" i et grønt lys i hagen. I ungdomsgruppens møte treffer Randi Jesus. Yolanda i klassen tror at Jesus-Åke har døde fostere i fryseren. En frelst kvinne kommer hjem til mannen sin etter å ha vært på møte i menigheten. Han spør: "Kom han i dag, da?" 
 
Flere av novellene i Gud er glad i Norge kretser rundt et religiøst miljø. Persson drev utstrakt research i en lengre periode i en frikirke på Vestlandet. Tekstene i denne samlingen spinner ut fra hans opplevelser og inntrykk i denne perioden.

I en knapp, nesten scenisk stil, er det svært mye Per Andreas Persson får ut av sine karakterer. Forholdet mellom lengsler og språk står i sterk kontrast, men blir samtidig en hjerteskjærende beskrivelse av mennesker som vil mye, uten å ha evnen til å si det.

"Da Per Andreas Persson debuterte med novellesamlingen «Jeg går nå og kommer aldri mer tilbake», skrev Dagbladets Øystein Rottem at kvaliteten på novellene var forbløffende høy. Det samme må sies om oppfølgeren «Gud er glad i Norge»." – Cathrine Krøger, Dagbladet

Nøkkelord: Prosa Noveller