Kvitekråkas song

269,-

Terje Dragseth går et skritt lenger i sin utforskning av språkets lydlige og rytmiske kvaliteter.

Kvitekråkas song er en kråkesang, et 'makkverk', som går langt i sin språklige utprøving av grenseområdet mellom mening og ikke-mening. I et forsøk på å bryte gjennom eller omgå det daglige, stive språket, griper han til nynorsken. Men vi står ikke overfor dikt på nynorsk, i tradisjonell forstand. Det handler i større grad om å gi seg over til og utforske den fremmedheten som nynorsken representerer for dikteren, og denne utforskingen er like mye lydlig og rytmisk - nærmest fysisk til tider.

Rammen for boka er kvitekråka - en ubestemmelig figur i grenselandet mellom ei helt vanlig kråke og en mer mytologisk figur - som sitter i et ospetre og ser ut over et landskap. I treet og i landskapet rundt myldrer det av liv, av ulike figurer og vesener som stemmer i Kvitekråkas song til en slags kakofoni. Landskapet er sammensatt. Det er svært konkret, hverdagslig norsk landskap, og samtidig et mer abstrakt landskap. Et landskap av ruiner; av det som er glemt og ødelagt, av det som man til vanlig ikke ser. Kvitekråka ønsker å bryte seg fram til et mer basalt nivå av virkeligheten, der det myldrer, lever og vokser.

"Like greit å si det først som sist. Jeg er fan. Ikke bare av Dragseths siste utgivelse, men av hele hans forfatterskap."
- Sarah Selmer, Aftenposten

"... ei flott framvising av språkleg handverk og medvit, ein kvervelvind av poetisk energi som på ein forfriskande måte bles støv av hjernen."
- Helge Torvund, Dagbladet

"Terje Dragseth har skrevet en av årets beste norske diktsamlinger, full av villskap og galskap. Boka er skrevet på Dragseths egen sørlandsdialekt, med en kraft og et trøkk få norske lyrikere er i nærheten av."
- Tom Egil Hverven

"Ho er strålande. Opprivande og slitsam, javel, men like fullt strålande."
- Hadle Oftedal Andersen, Dag og Tid 

"Enhver som er opptatt av norsk poesi, bør passe på å lese denne samlingen."
- Simen Hagerup, Dagsavisen

"Etter det første blikket på Terje Dragseths nye diktsamling må jeg innrømme at jeg mumlet for meg selv: Hva i all verden er det han har funnet på nå? Min neste reaksjon var en mer nøytral undring - som så i sin tur utviklet seg i retning av begeistring."
- Oddbjørn Johannessen, Fædrelandsvennen

Nøkkelord: Poesi Samtidspoesi