Livrett

379,-

Livrett er en roman om restaurantanmelderen og gourmeten Robin McCoy. Han reiser verden rundt, spiser og drikker på førsteklasses restauranter, deltar på vinsmakerkongresser og matmesser. Samtidig savner han sin japanske kone Midori så det gjør vondt. Hun begikk selvmord, og først etter flere år greier McCoy å bearbeide sorgen og være til stede i sitt eget liv.

Denne uforlignelige teksten utspiller seg i spennet mellom nytelse og sorg; på ett nivå som en hyllest til sanseligheten og gastronomien, på det psykologiske planet som en historie om et sammenbrudd og en mann som kjemper for å komme tilbake til livet. Forfatteren beskriver mat og drikke slik at man nærmest får vann i munnen, og reiseskildringene fra Italia, Frankrike, USA, England og Japan gir leseren følelsen av å ha vært der. Fortellingen om det intense kjærlighetsforholdet mellom Robin og Midori gir et rystende innblikk i hvordan en mann håndterer sorgen etter å ha blitt forlatt på grusomste måte. En sjelden blanding av kulinarisk opplevelse og hudløs skildring av sorg.

'Med denne unge dansker dukker der pludselig en mester frem midt blandt alle postmodernismens dukse. Han skriver let som en fjer om tragedien, er suveræn i nærmest nonchalant grad og har en sensorisk og emotionel energi, som er uden sidestykke.' - Hans Magnus Enzensberger

Man ser ikke hvordan denne historien skulle kunne fortelles på en annen måte - og det er vel det enkle fasitsvaret på hva et vellykket prosjekt er.
Kjell Olaf Jensen, Aftenposten

Smekkfull av finesse, og til randen full av smerte. Denne romanen er så god å lese at den gjør vondt.
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
 
Maistream på elitenivå.
Weekendavisen

En fremragende roman, som både er en kulinarisk opplevelse og en hudløs skildrig av tapet som ikke er til å bære. (...) Makter å koble melankoli, sinne og avmakt med humor, sanselighet og nærvær.
Berlingske Tidende

Alt er velskrevet, utfordrende, tankerikt og dypt irriterende.
Information