M. Kanne & Søn

369,-

I sommerdag i 1889 ankommer den unge M. Kanne Stavanger. Han har brutt med sine foreldre i København og tatt med seg sitt Goecker-kamera for å starte et nytt liv i Norge. Han vil bli fotograf og drømmer om sitt eget studio – Fotograf M. Kanne & Søn.
 
”Søn? spurte Enkefru Nærland og kikket igjen opp på skiltet mellom de to store utstillingsvinduene. Fotograf M. Kanne & Søn. Han kommer, svarte fotograf Kanne, han kommer.”
 
M. Kanne forelsker seg i Sina, og sammen får de fire døtre før sønnen endelig kommer. Et nytt århundre står for døren. Og verden forandrer seg.

Med Stavanger som scene fører Einar O. Risa leseren gjennom den store og den lille historien – det moderne gjennombruddet, den første verdenskrigen, utvandringen til Amerika, spanskesyken. Romanen viser hvordan verdensbegivenhetene virker inn på menneskenes liv selv i en liten by i et lite land i utkanten av Europa. Men M. Kanne & Søn er også en roman om tilhørighet, for hva skal til for å føle seg hjemme? Og hvorfor begynner M. Kanne, etter et helt liv i Stavanger, å lengte hjem?

Denne romanen er den første i en trilogi om familien Kanne.

Einar O. Risa (f. 1954) har tidligere blant annet skrevet om P. S. Krøyer, Sigbjørn Obstfelder og Alexander L. Kielland. Han debuterte i 1995. M. Kanne & Søn er hans ellevte roman.

Nøkkelord: Prosa Roman