TDZ

249,-

TDZ er en samling av dikt og tekster fra Terje Dragseths viltert utforskende penn fra debuten i 1979 og frem til 2006. De fleste tekstene er dikt som tidligere har vært publisert i norske og danske tidsskrifter, men som i denne samlingen presenteres i nyredigert form og med ny tittel. I tillegg er det inkludert dikt fra fra aviser og katalogtekster i forbindelse med utstillinger. Samlet gir disse tekstene et bilde av et av de fremste forfatterskap i norsk moderne lyrikk.

I følge Terje Dragseth er poesi transport av en form for mening, og den kan finnes i disse diktene. Dragseth ønsker at andre skal oppdage dem, lese dem, se dem og la dem inngå i et større kretsløp av lesning og poesi.

La oss håpe vi ikke mister denne poeten til popen (...) dikt av god Dragseth-kvalitet (...) Diktene lader leseren med en absurd, lattermild stemning, konsentrert verdensfravendthet og tilstedeværelse til samme tid.
- Tom Egil Hverven, Klassekampen

Ein poeterotisk energi som ikkje lar seg regjera av grammatikk eller ortografi og som skapar sin eigen syntaks.
- Helge Torvund, Dagbladet

Hatten av for hans prosjekt (...) et bevis på at Terje Dragsets dikteriske kilde er et overflødighetshorn.
- Fartein Horgar, Adresseavisen

Befester posisjonen som den mest intuitivt søkende og språklig originale poeten i sin generasjon (...) Dragseths trassige, såre og sanselige poesi. Terningkast fem
- Arne Hugo Stølan, VG

Viltert og godt (...) et fint innblikk i poetens univers og synliggjør også nyorienteringer i forfatterskapet. 
- Bergens Tidende
 

Nøkkelord: Poesi Samtidspoesi Audiatur

Andre kunder kjøpte også: