Tingene hennes

299,-

En norsk suksessrik krimforfatter sitter alene i ferieleiligheten sin i Spania. Det er tidlig morgen, og han venter på at hans kone skal komme tilbake fra en joggetur. Men timene går, og hun kommer ikke. Den samme morgenen har han våknet opp, og kjent at noe grunnleggende har forandret seg. Som om han plutselig ser hele sitt liv i et nytt lys. På radioen hører han at noe har skjedd inne i byen, en kvinne er forsvunnet. Ennå har ikke Michelle kommet hjem, kanskje hun har vært utsatt for en ulykke?

I løpet av dagen gjennomlever han nærmest en av sine egne kriminalfortellinger, samtidig som minnene driver gjennom ham. Hans ensomme oppvekst hos sin mor. Hans lykkelige ekteskap med Michelle. Og tingene hennes, som med hver sin historie både ligger åpen og skjult for ham.

Med en særegen språklig styrke har Vidar Sundstøl skrevet en roman om en mann stående foran en stor avgrunn. Sitt eget liv. Tingene hennes er hans tredje roman.

"Her serverer Vidar Sundstøl prov som holder. I sentrale deler er "Tingene hennes" nådeløs skrivekunst."
- Terje Stemland, Aftenposten

"Sundstøls forfatterskap tar en mer og mer interessant retning, og fortellingene både konsentreres og utvides."
- Mari Nymoen, Adresseavisen

""Tingene hennes" er like skarpt skrevet som forrige roman. Minst. (...) Gjør det klart at Sundstøl er en forfatter vi må regne med i fortsettelsen."
- Arnstein Olaisen, Haugesunds Avis 

"Tingene hennes er ikke like bred og storslått i anslaget som I Alexandria. Men for hver roman viser Sundstøl seg fra en ny side, viser sin styrke på nye måter. Med dette befester han posisjonen han ryddet seg i fjor."
- Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Sundstøl har en språklig presisjon, en sans for skarpe observasjoner og dobbeltbunnede metaforer, som hever han over de fleste prosaforfattere i Norge i dag."
- Kjetil Røed, Morgenbladet

Nøkkelord: Prosa Roman