Under nullpunktet

99,-

Handlingen i Under nullpunktet er lagt til Los Angeles, tidlig 1980-tall. Clay er hjemme fra sitt college på østkysten for å feire jul. Han kommer tilbake til et landskap uten grenser og moral, hvor alle kjører Porsche, og mor og far er mennesker man møter til lunsj. I løpet av ferien forsøker Clay å komme nærmere sin kjæreste Blair, og hans beste venn Julian fra high-school. Men isteden utvikler hans ferie seg til en spiral av desperasjon, ladet med kokain, og som tar ham fra fest til fest, til et L. A. etter mørkets frembrudd.

Under nullpunktet gir et portrett av en fortapt generasjon, som har opplevd alt - sex, dop, vold - allerede som tenåringer. Det er en roman filmindustriens barn, om mennesker som ikke tar verden inn, de som lever et liv i avslappet likegyldighet med altfor mye penger og altfor lite håp. Det er en glitrende is-ørken Bret Easton Ellis skildrer, i et hardt, nakent og usentimentalt språk.

Under nullpunktet er gikk rett inn på de amerikanske bestselgerlistene da den kom ut i 1985. Bret Easton Ellis var bare 20 år gammel, og romanen ble ansett for å være en skildring av en ny rotløs generasjon.

Ellis selv ble sammelignet med størrelser som J. D. Salinger, Jack Kerouac og Hubert Selby jr. At Bret Easton Ellis senere har overbevist som forfatter er det ingen tvil om, med bøker som American Psycho og Glamorama.

Nøkkelord: Prosa Roman Oversatt prosa