Bli sint

Stéphane Hessels Bli sint! (Indignez-vous!) er i løpet av kort tid blitt et fenomen som i disse dager tar Europa med storm. Denne lille pamfletten er lim til noen av samtidshistoriens mest avgjørende øyeblikk og dessuten en oppfordring til alle unge om å tørre å tro at verden kan forandres til det bedre – og at vi må stå opp for det vi tror på.

Når vi ser urettferdighet og undertrykkelse i samfunnet er det tid for å si fra eller bli sint! Boken har ført til en folkebevegelse i hele Europa og i store deler av Nord Afrika. Stéphane Hessel er også blitt kalt "en Gandhi i vår tid".

Med over 2 millioner solgte eksemplarer i Frankrike, mer enn 500 000 solgte i både Tyskland og Spania og over 300 000 solgte eksemplarer i Italia, er Bli sint! allerede blitt et fenomen. Boken kommer til å bli oversatt til tretti ulike språk.

Hessel var aktiv i motstandsbevegelsen under den andre verdenskrig, og risikerte sitt liv i kampen mot nazismen. Han utviste stort mot og list, og overlevde både farlige oppdrag som spion og i konsentrasjonsleire. Da krigen sluttet ville han arbeide for fred, og som nyutdannet diplomat ble han tatt med i den gruppen på tolv personer som på FNs hovedkontor i New York i løpet av tre år arbeidet med å skrive Menneskerettighetserklæringen, som ble vedtatt 1948. Da var han den yngste i gruppen.

Forord av Anders Heger, Bernt Hagtvet og Vigdis Hjorth

Andre kunder kjøpte også: