Slemme piker
Slemme piker er fortellingen om Camila Sosa Villadas egen oppvekst på den argentinske landsbygda med en alkoholisert og voldelig far som fordømte gutten som følte seg som en jente, en mor som ikke maktet å forholde seg til barnets behov og et liv i fattigdom og forsømmelse.
Slemme piker er også historien om Camilas vei til å bli transkvinne og om hvordan hun levde av å prostituere seg i studietiden, slik hun beskriver det gjennom forholdet hun fikk til de andre transkvinnene som solgte sex i Córdobas største park, Parque Sarmiento.
Samtidig forteller Slemme piker om en desperat kamp for å få være den man er, om å leve med vold og om mangelen på aksept fra et samfunn som fordømmer transkvinnene med samme driv som de i all hemmelighet konsumerer dem.
Sosa Villadas språk er like poetisk som det er rått, og i hennes stemme gis også andre stemmer gjenklang, som Marguerite Duras, Wislawa Szymborska og Carson McCullers.
Camila Sosa Villada (f. 1982, La Falda, Argentina) er forfatter og skuespiller og etter hvert en sentral aktør i formidlingen av transpersoners livsvilkår i Argentina og Latin-Amerika. Som skuespiller jobber hun både for teater, film og TV. Sosa Villada har også utgitt en diktsamling, et biografisk essay og nå senest den biografiske romanen Slemme piker. Åpenheten om livet som transperson har skapt mye oppsikt i en verden hvor sosiale konvensjoner og kjønnsbegreper fremdeles tolkes konservativt. Senommeren 2020 ble det klart at produksjonsselskapet til regissør og manusforfatter Armando Bó (Birdman, The President), About Entertainment, har kjøpt rettighetene til å lage TV-serie av Slemme piker. Som forutsetning for rettighetssalget satte Camila Sosa Villada at produksjonen skal inneholde et visst antall transpersoner i alle ledd, både foran og bak kamera. Hun vil også selv spille en rolle i serien, men det er fortsatt ikke kjent hvilken.
«Det ble nødvendig for meg å skrive om de transkvinnene som de aller siste revolusjonære, som de siste bohemene jeg har kjent. Jeg måtte skrive om poesien som springer ut av noe så uventet som prostitusjonsmiljøet, fra et miljø som er så marginalisert som vi transkvinner har vært.» Camila Sosa Villada
Les Ingrid Fadnes’ essay til boka: Døden følger meg hele tiden. Som en skygge.