Øksa og ishavet

349,-

En ung mann har kommet inn på forfatterstudiet og møter en lærer han tror kan forløse hans forfatterskap. Men kanskje det ikke er et forfatterskap som skal forløses, men et helt menneske. En kvinne minnes natten da de tyske soldatene banket på. Da hun var overbevist om at de skulle arresteres. En forfatter blir truet på livet etter en bok han har skrevet. Han skriver brev til morderen, brev som får uante følger.

I Øksa og ishavet viser Gaute Heivoll seg som en novellist av rang. Det er få forfattere som klarer å fange hele menneskeliv så fortettet, og samtidig bevare det episke suget fra den virkelig store fortellingen. Novellene kretser om rikdommen i det lille livet, om døden som grense og kunsten som mulighet.

Gaute Heivoll (f. 1978) debuterte i 2002, og har skrevet både dikt, noveller, barnebøker og romaner. I 2010 fikk han sitt gjennombrudd med romanen Før jeg brenner ned, som han også vant Brageprisen for. Boken er nå solgt til over 20 land og filmatiseres i disse dager. Øksa og ishavet er Gaute Heivolls tolvte bok for voksne.