Ti titler: Dikt 1980-2005

149,-

"Fra første stund av er Dragseth ekstasens, livsutfoldelsens og De Store Temaenes poet," skriver Henning Hagerup i essayet "Dikt uten regnfrakk" fra 1996. Denne livsutfoldelsen viser seg gjerne gjennom et "du" eller et "vi", som ofte opptrer hos Terje Dragseth. Diktene påkaller oss, de binder oss sammen, og det ekstatiske er en direkte følge av den forbindelsen. '

Selv om de siste årenes samlinger har ført ham i flere retninger, er det fortsatt en umiskjennelig kraft i Dragseths poesi. Eller for å si det på en annen måte.
I diktet "En pamflett" fra Offerfesten står det:

vi finner vannviddet abortert
vi finner trær som må hate oss
vi finner kjærlighetens forgråtte floskler
vi finner hvilken glemsel mennesket er.

To og tjue år senere kan vi lese i det store diktet Logg:

VI MÅ VÆRE FATTIGE NÅ
VI MÅ VÆRE FATTIGE
NÅ ER DET VIKTIG
Å VÆRE FATTIG
FATTIG SÅ DET KAN SES
SES TYDELIG.

Målet med utgivelsen av Ti titler. Dikt 1980-2005 er derfor følgende: Å gi leseren kjennskap til rikdommen i Terje Dragseths forfatterskap, men samtidig la henne høre den ene store stemmen, som har preget norsk lyrikk i over 25 år.

Terje Dragseth er født i Kristiansand i 1955. Han er utdannet filmregissør ved Den danske filmskolen i København, og har regissert flere kortfilmer. I tillegg har han medvirket på en rekke plater, både som gitarist, sanger og trekkspillmusiker. Som forfatter debuterte han i 1980 med diktsamlingen Offerfesten, og ved hver utgivelse siden har han markert seg som en helt særegen poet i norsk sammenheng.

Nøkkelord: Poesi Samtidspoesi Audiatur

Andre kunder kjøpte også: