Reven var alt dengang jeger

129,-

Reven var alt dengang jeger foregår i en liten industriby ved Donau de siste månedene før Ceausescus fall og diktaturets sammenbrudd. Byen er svøpt i gul røyk fra fabrikken, popler som dolker mot himmelen, en spøkelsesaktig strøm av mennesker over bybroen og langs alleen. Undertrykte og maktens håndlangere lever side om side. Ut av angstens flimrende bilder trer hovedpersonen frem, får historie, kontur, og handler. Det er lærerinnen Adina, venninnen Clara og hennes kjæreste, Pavel, som er Securitate-offiser.

En dag hun kommer hjem fra jobb, snubler Adina i reveskinnet i entreen, halen er kuttet av helt inne ved roten. Et fint, nesten usynlig snitt. Neste dag er det høyre forpote, dagen etter venstre. Så forstår Adina at det er Den hemmelige tjenesten som driver sitt spill.

Forfatteren flyktet fra Romania og Ceausescus regime i 1987, og regnes som en av de største tyskspråklige forfattere av yngre generasjon. Poetisk og suggererende.

"Det er på høy tid at også norske lesere blir klar over hvilken dikterisk kraft Herta Müller rår over." - Karsten Alnæs, Dagbladet

             

Andre kunder kjøpte også: