Vagant 1/2014

Vagant i nytt format og med ny layout

I fjor ble Vagant kåret til Årets tidsskrift av Norsk tidsskriftsforening. Ikke nok med det, Victor Malm i Expressen kalte Vagant «Skandinaviens bästa litteraturtidskrift!» og Henrik Torjusen i Standart skrev at «Vagant er på vej mod at etablere sig som det centrale kulturtidsskrift i Norden». 

24.04 utkommer årets første nummer, i nytt format, med fornyet layout og økt sideantall. Den tyske designeren Andreas Töpfer står for den nye bladbunaden. I mars var Andreas Töpfer blant 14 som ble premiert i konkurransen Verdens vakreste bøker under bokmessa i Leipzig, for samarbeidet med Vagant-redaktør Audun Lindholm om boka Som fra mange ulike verdener. Om Ole Robert Sundes forfatterskap (Gyldendal, 2012).

Temaavdelingen i årets første Vagant tar for seg den historiske romanen. Har denne ofte baktalte sjangeren fått et oppsving de senere årene? Nummeret nærmer seg et svar på spørsmålet gjennom en rekke artikler.

Ragnild Lome har vært i Kolkata i India og intervjuet en forlegger som kan sitte på nøkkelen til fremtidens globale forleggeri. Pål Norheim bidrar med opptegnelser fra reiser i Marrakech, Kairo og Tunis. Henning Hagerup portretterer sin egen farmor, Inger Hagerup. Nummeret inneholder også faste spalter, debutantanmeldelser, debattinnlegg og festivalomtaler.

 

Andre kunder kjøpte også: